Yrittäjyys

Olen työskennellyt muutaman viime vuoden ajan freelancerina, ja yrittäjyydestä on tämän myötä tullut yhä aktiivisempi osa arkeani. Tätä nykyä hoidan lähes kaikki työtehtäväni toiminimeni kautta. Yrittäjyys tuntui opiskeluaikana todella kaukaiselta ja jopa vastenmieliseltä ajatukselta, mutta yrittäjyyteen sparraava valmennusohjelma ja nykyinen työympäristö ovat tarjonneet mahtavia yrittäjyyskokemuksia ja auttaneet ymmärtämään yritysmaailmaa aivan uudella tasolla.

Aalto-yliopiston pienyrityskeskus (PYK), EntreMill-uravalmennusohjelma, 2012

Pienyrittäjyyden ja työssä kehittymisen haasteisiin etsin tukea ensimmäistä kertaa vuonna 2012 järjestetystä EntreMill- uravalmennusohjelmasta, jonka tarkoituksena on kehittää ennen kaikkea opintojensa loppuvaiheessa olevien opiskelijoiden yrittäjämäistä toimintatapaa joko omalla uralla etenemisessä tai oman yrityksen perustamisen yhteydessä. Valmennusohjelma sisälsi paljon hyödyllisiä teemapäiviä esimerkiksi yrityksen talousasioihin liittyen, ja se oli – työntekoani tukien – hyvin pitkälti räätälöitävissä.

En koe, että valmennusohjelma olisi ollut minulle sisällöllisesti erityisen hyödyllinen, mutta sen sijaan se antoi runsaasti potkua yrittäjyyteen sosiaalisten verkostojen ja yrittäjämäisen mentaliteetin myötä. Päädyin työskentelemään Pienyrityskeskuksen yhteydessä toimivan start up-keskuksen avotoimistotiloissa, Protomossa, jossa tein viikottain töitä aloittelevien yrittäjien keskuudessa. Puitteet olivat hyvät ja porukka monipuolista! Lisäksi innostuin syksyllä 2012 perustamaan oman vesiaiheisen blogini, jonka päivittämiseen ei tosin aina tahdo löytyä aikaa…

Aalto-yliopiston pienyrityskeskus (PYK), HR ja sosiaalinen media, 2012

Osana EntreMill-uravalmennusohjelmaa suoritin Pienyrityskeskuksen järjestämän HR ja sosiaalinen media -kurssin. Kurssilla käytiin läpi sosiaalisen median nykytilaa ja roolia yrityksen markkinoinnissa ja rekrytoinnissa. Keskeisintä antia minulle oli ymmärrys siitä, miten ihmisiä saadaan ohjattua eri kanavien kautta tutustumaan yritykseen ja sen “tarinaan”. Kurssin innoittamana rohkaistuin luomaan oman LinkedIn-profiilin sekä ahkeroiduin uimaseurani sukelluskerhon viestinnässä, oman uintiaiheisen blogini päivittämisessä ja ennen kaikkea edustamani konsulttiyrityksen nettisivujen ja markkinointistrategian kehittelyssä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s